Od EIB za studiju 500.000

Bez autora
Jan 26 2012

Vlada bi u narednom periodu sa Evropskom investicionom bankom trebalo da potpiše Ugovor o finansiranju konsultantske studije za realizaciju projekta autoput Bar – Boljare. Ugovorom je predviđeno da za izradu studije Vlada dobije 500.000 eura bespovratne pomoći, kojom će biti plaćena konsultatska studija za realizaciju projekta autoputa Bar - Boljare, a dolazak konsultanta u Crnu Goru može se očekivati već početkom februara. Na tender za konsultanta prijavilo se njih 13, a šest je ušlo u uži krug, čije su ponude proslijeđene EIB. Nakon što je završena tehnička evaluacija, oni su pozvani da dostave finansijske djelove ponude. Očekuje se da se naredne nedjelje dobije saglasnost da EIB nema primjedbe ni na predstavljanje finansijskih djelova. Ukoliko, pak, kosultanstka studija bude gotova prije planiranog roka, ugovorom je predviđeno da Vlada iz budžeta izdvoji sredstva i plati konsultanta. Ta sredstva EIB će naknadno refundirati.

Od EIB za studiju 500.000Vlada bi u narednom periodu sa Evropskom investicionom bankom trebalo da potpiše Ugovor o finansiranju konsultantske studije za realizaciju projekta autoput Bar – Boljare, kazao je ministar saobraćaja, Andrija Lompar, nakon sjednice Vlade, javlja Antena M.

Ugovorom je predviđeno da za izradu studije Vlada dobije 500.000 eura bespovratne pomoći, kojom će biti plaćena konsultatska studija za realizaciju projekta autoputa Bar - Boljare, kazao je Lompar i najavio da se dolazak konsultanta u Crnu Goru može očekivati već početkom februara.

Na tender za konsultanta prijavilo se njih 13, a šest je ušlo u uži krug, čije su ponude proslijeđene EIB.

- Nakon što je završena tehnička evaluacija, oni su pozvani da dostave finansijske djelove ponude. Očekujemo da naredne nedjelje dobijemo saglasnost da EIB nema primjedbe ni na predstavljanje finansijskih djelova. Očekujemo da bi konsultant početkom februara mogao biti u Crnoj Gori.

Ukoliko, pak, kosultanstka studija bude gotova prije planiranog roka, ugovorom je predviđeno da Vlada iz budžeta izdvoji sredstva i plati konsultanta. Ta sredstva EIB će naknadno refundirati. Ugovorom je predviđeno i da Vlada, u okviru Savjeta za privatizaciju, formira posebnu jedinicu koja će biti od pomoći konsultantu.

Nakon što Vlada dobije konačan izvješaj konsultanta, sa preporukama, pristupiće pripremi tenderske dokumentacije, zaključio je Lompar.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik